Afet ve Acil Durum Planı Faaliyetleri Kapsamında Gerçekleştirilen KBRN Eğitimi
05 Ekim 2019

İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı  Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından  hastane çalışanlarına yönelik Afet ve Acil Durum Planı faaliyetleri kapsamında, 24 Eylül 2019 tarihinde ,Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi' nde “KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyasyon, Nükleer) Farkındalık Eğitimi  yapıldı.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilçe devlet hastaneleri ve ilimizde faaliyette bulunan 2   özel hastanede çalışan sağlık personellerine yönelik düzenlenen eğitim,  ilimiz sınırları içinde veya dışında meydana gelip ülkemizi etkileyebilecek olan kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehditi riskine karşı halk sağlığının ve doğal çevrenin korunması, can ve mal kaybının en aza indirilmesi için gerekli tedbirlerin alınması amacıyla düzenlendi.
      İzmir İl Sağlık Müdürlüğü KBRN Eğitmenleri tarafından verilen eğitim, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda 24 Eylül 2019 tarihinde 10.00-17.00 saatleri arasında teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada gerçekleştirildi. Eğitime yaklaşık olarak 165 sağlık çalışanı katıldı. İl Sağlık Müdürümüz Dr. Sedat KAVAS, başarıyla gerçekleştirilen eğitimin ardından, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü' nden  katılan eğitmenlere Teşekkür Belgesi verdi.
  • kbrn (7).JPG
  • kbrn (11).JPG