İl Sağlık Müdürlüğümüz Konferans Salonunda 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası Kapsamında Seminer düzenlendi
08 Kasım 2019

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası Etkinlikleri kapsamında Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan  Organ ve Doku  Nakli İl Koordinatörü Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Prof. Dr. Şahin BOZOK, İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen seminerde sunum gerçekleştirdi.

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Sedat KAVAS, Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan yöneticiler ile  çalışanlar  ve diğer sağlık kurumlarından sağlık personelleri ile öğrencilerin de  katıldığı seminerde konuşan BOZOK, " Organ nakli hizmetlerinde büyük gelişmeler kaydedilmekle beraber istenilen seviyeye ulaşılamadığına dikkat çekti. Bunun en büyük nedeninin de organ ve doku bağışının yetersiz olması olarak açıkladı. Sunumda; "2019 yılı için Türkiye geneli 25.887 kişi, organ bağışı beklemektedir. 2018 yılı içinde 1708 beyin ölümü gerçekleşmiş olup sadece 467 kişinin organlarının bağışına ailesi tarafından izin verilmiştir. Türkiye genelinde 22.320 böbrek, 5 ince bağırsak, 1063 kalp, 4 kalp kapağı, 2148 karaciğer, 65 akciğer, 282 pankreas olmak üzere toplam 25.887 kişi bağış beklemektedir." ifadelerini kullandı. Ülkemizde organ ve doku nakli bekleyen hasta sayının her geçen gün artmakta olduğunu belirten BOZOK, organ bağışı ile ilgili merak edilen soruları cevapladı.

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Sedat KAVAS,Organ ve Doku  Nakli İl Koordinatörü Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Prof. Dr. Şahin BOZOK’a katılımı ve katkılarından dolayı Teşekkür Belgesi takdim etti. Yaptığı konuşmada; ‘’Bir gün kendimiz veya yakınlarımızdan birinin de organ bağışına muhtaç hale gelebileceği bilinciyle hareket etmeli ve organ bağışına destek vermeliyiz''dedi. İl Sağlık Müdürümüz Dr. Sedat KAVAS, "Bağışlanan her organ bir hayat kurtarır ilkesi ile 03-09 Kasım Organ ve Doku Bağış Haftası dolayısıyla müdürlüğümüz koordinatörlüğünde halkı bilgilendirmek, organ ve doku bağışı başvurularını kabul etmek üzere;  Toplum Sağlığı Merkezlerimiz ile  tüm kamu ve özel hastanelerimizde stantlar açtık. Vatandaşlarımızın gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyor ve  tüm halkımızı bu stantlara davet ediyoruz." dedi.

• organ bagısı (46).JPG
  • organ bagısı (31).JPG